Vrijdag 6 juli aanstaande wordt in Bitgum een Night of the Proms concert georganiseerd. Brassband Looft den Heer zal daarbij drie veelbelovende, jonge, lokale artiesten begeleiden.Poster LdH

Als eerste is dat Harmen Schiphof, die in één klap beroemd werd toen hij in Leeuwarden op de stationspiano een stuk rock ‘n roll ten beste gaf, de mensen aan het dansen kreeg en het filmpje dat daarvan gemaakt werd viral ging op social media. Later haalde hij opnieuw de landelijke media, toen hij bij een aanval met een zwaard zwaargewond raakte aan zijn hand en arm. Pianospelen zit er niet meer in, maar zingen kan hij als de beste en dat zal hij laten horen ook.

Joubrich van der Heide heeft al ruime ervaring in het optreden met muziekverenigingen. Toch is zij nog maar net afgestudeerd aan de Academie voor Zang en Dans. Ze heeft al in diverse jongerenproducties gespeeld en hoopt door te breken in de musicalwereld.

Eelke No Cash & the Bankrupt Boys zijn in de omgeving al erg bekend. Leadzanger Eelke Zwalua maakt naam als vertolker van de legendarische Johnny Cash, de gelijkenis in uiterlijk en stem is opvallend. Hij treedt op met het korps, maar ook met zijn vaste band The Bankrupt Boys.

Het concert vindt plaats op de Doarpsgreide bij de vijver, in het centrum van Bitgum. In de openlucht dus. De toegang is gratis en wie zeker wil weten dat hij lekker zit, moet zelf even een stoel meenemen. Aanvang 20:00 uur.