Vrijdag 6 juli aanstaande wordt in Bitgum een Night of the Proms concert georganiseerd. Brassband Looft den Heer zal daarbij drie veelbelovende, jonge, lokale artiesten begeleiden.Poster LdH

Als eerste is dat Harmen Schiphof, die in één klap beroemd werd toen hij in Leeuwarden op de stationspiano een stuk rock ‘n roll ten beste gaf, de mensen aan het dansen kreeg en het filmpje dat daarvan gemaakt werd viral ging op social media. Later haalde hij opnieuw de landelijke media, toen hij bij een aanval met een zwaard zwaargewond raakte aan zijn hand en arm. Pianospelen zit er niet meer in, maar zingen kan hij als de beste en dat zal hij laten horen ook.

Joubrich van der Heide heeft al ruime ervaring in het optreden met muziekverenigingen. Toch is zij nog maar net afgestudeerd aan de Academie voor Zang en Dans. Ze heeft al in diverse jongerenproducties gespeeld en hoopt door te breken in de musicalwereld.

Eelke No Cash & the Bankrupt Boys zijn in de omgeving al erg bekend. Leadzanger Eelke Zwalua maakt naam als vertolker van de legendarische Johnny Cash, de gelijkenis in uiterlijk en stem is opvallend. Hij treedt op met het korps, maar ook met zijn vaste band The Bankrupt Boys.

Het concert vindt plaats op de Doarpsgreide bij de vijver, in het centrum van Bitgum. In de openlucht dus. De toegang is gratis en wie zeker wil weten dat hij lekker zit, moet zelf even een stoel meenemen. Aanvang 20:00 uur.

 

BOKSUM, 7 april 2018 - De 12 jarige Jetze Klaas Dijkstra, leerling van Brassband Looft den Heer uit Bitgummole, pakte verrassend de hoogste dagprijs van 90 punten op het 18e jeugdsolisten festival te Boksum. Het festival is speciaal bedoeld voor hele jonge en pas begonnen leerlingen tot ver gevorderde leerlingen studerend voor D. Dit jaar deden er 6 orkesten/groepen en 32 solisten mee. Iedere solist of orkest werd door een vakkundig jurylid, naar speelniveau, beoordeeld. Bij de orkesten/groepen won het Jeugdorkest van Looft den Heer o.l.v. Gatse Hylkema door de concurrentie net voor te blijven met 86,5 punten. De Toeterbearen uit Menaam o.l.v. Johan Postma kregen van Jurylid Bienze IJlstra 86 punten.

De laatste jaren hebben veel jonge slagwerkers meegedaan aan dit festival. Mede daarvoor is voor deze groep een speciaal jurylid slagwerk Jan Geert Nagel gevraagd deze groep, naar speelniveau, te beoordelen. Mevrouw Atie van Halderen heeft wederom dit jaar een dertiental jonge solisten op de piano begeleid.

Het 18e solistenfestival Menameradiel komt, in deze vorm, hiermee ten einde. Begonnen in 2000 op initiatief van Advendo Boksum, Blessum, Deinum naar aanleiding van hun 50 jarig jubileum. Nu als laatste keer wederom bij Advendo in Dorpshuis ’t String te Boksum. Alle festivals zijn jaarlijks georganiseerd door de federatie van muziekverenigingen in Menameradiel in samenwerking met een van de negen federatie korpsen.

IMG 0645bc Medium IMG 0648bc Medium
Jetze Klaas Dijkstra, studerend op cornet voor zijn B-Diploma, ontvangt uit handen van wethouder Jan Dijkstra de Eenhoornbokaal.

De Prijswinnaars

Korpsen menameradiel templateheader 8b

i.s.m. Advendo Boksum-Blessum-Deinum

Jeugdfestival 2018:
Zaterdag 7 april 2018 van 10:00 - 17:00 uur

Voor solisten en jeugdorkesten aangesloten
bij de federatie van ”voorheen” Menameradiel

Plaats: Dorpshuis It String, Boksum


 

Jeugdfestival 2001 2018 Medium

Agenda Binnenkort

Geen evenementen

Gemeente

Wdhklogo

Ga naar boven